avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

Кредитна карта стала невід'ємною частиною нашого життя. З нею не виникне складнощів: просто отримати і легко використовувати. Великий кредитний ліміт дає фінансову незалежність, але тільки ось і в "боргову яму" потрапити особливих труднощів не складе.

Тому розповідаємо, щоб не нажити проблем, в черговий раз знімаючи кошти з кредитки, і дотримуватися баланс між доходами, боргами і витратами.

Правило №1: не допускайте прострочення платежів

У будь-якому кредиті це найголовніше. Від дотримання термінів залежить ваша репутація, як позичальника. А з поганою кредитною історією навряд чи варто розраховувати на те, що банк коли-небудь схвалить вам великий кредит.

До того ж за будь-яке прострочення доводиться платити штраф, т. Е. Переплата за користування коштами значно збільшиться. Зазвичай кредитні карти мають "пільговий період", протягом якого борг можна погасити без сплати відсотків. Найчастіше він дорівнює 50 дням, але в деяких банках може досягати і 100. З тих, хто встигає за цей час повернути всю суму, банк відсотки не стягує. Але якщо у вас немає можливості закрити кредит до закінчення "пільгового періоду", обов'язково внесіть хоча б щомісячний платіж, інакше доведеться платити штраф.

Якщо грошей на погашення кредитної лінії немає, можна восспользоваться короткостроковим позикою в мікрофінансової компанії, і взяти кредит на карту. Найчастіше МФО пропонують перший займ з мінімальною ставкою, що дозволить отримати гроші не переплачуючи, і не втягуючись в новий кредит.

Правило №2: намагайтеся не перевищувати 30% ліміту

Банки погано ставляться до клієнтів, які витрачають кредитну лінію майже повністю. Тому, якщо ви дбаєте про свою кредитну історію, намагайтеся зменшити співвідношення використаних коштів до встановленого ліміту.

Ви ризикуєте стати "незручним" позичальником, якщо навіть трохи переступите 30%-ний лімітний поріг. В цьому випадку ви можете отримати відмову на отримання нової кредитної карти і в інших банках.

Найголовніше, є високий шанс потрапити в боргову яму через збільшення відсотків. Якщо ви не встигнете погасити кредит в "пільговий період", банк нарахує процент. Якщо вам не вдасться розрахуватися і в наступному місяці, тоді переплата зросте. Таким чином, заборгованість буде наростати, ніби снігова куля. Так що повязнуть в боргах набагато легше, ніж здається.

Правило №3: уважно читайте кредитний договір

До підписання договору з банком ретельно вивчіть прописані в ньому умови. Можливо, так ви виявите "підводні камені", які не помітили б при побіжному прочитанні. Особливу увагу зверніть на процентні ставки і терміни списання відсотків. Не забувайте, звичайно ж, і про текст, написаному дрібним шрифтом, тому що саме там зазвичай міститься інформація, здатна поставити вас в глухий кут.

Правило №4: плануйте бюджет

Звертатися до кредитній карті потрібно не кожен день, а тільки в разі гострої необхідності. Багато хто ставиться до кредитці як до "рятувального круга", який можна використовувати так часто, як заманеться. Тим часом, фінансово грамотні люди вдаються до кредитів тільки тоді, коли покупка дійсно велика, необхідна, термінова і немає можливості оплатити її самостійно.

Правило №5: тримайте в балансі витрати і дохід

Вкрай неправильно ставитися до кредитній карті, як до джерела доходу або своїм особистим грошей. Багато потрапляють в пастку такого хибного уявлення, оплачуючи нею свої щоденні незначні покупки. Така поведінка загрожує перевищенням 30%-ного лімітного порога.

Іноді банки пропонують підвищити кредитний ліміт. Навряд чи це можна вважати вирішенням проблеми, оскільки тут же з'явиться спокуса витратити більше. Але якщо ви все-таки зважитеся піти на збільшення кредитної лінії, зважте всі плюси і мінуси, а також переконайтеся, що встигнете погасити заборгованість до закінчення пільгового періоду.