На мене оформили кредит. Що робити?
avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

Завдяки розвитку сучасних технологій все більше процесів зараз здійснюється онлайн. Зараз буквально кожен може скористатися різними онлайн-послугами, однак одночасно з цим зросла можливість привернути увагу кібершахраїв.

Не рідкісні випадки, коли людям надходять повідомлення про те, що вони мають борги за кредитами, навіть якщо вони їх ніколи й не брали. Найчастіше таке трапляється через те, що шахраї отримують доступ до особистих відомостей. Наприклад, при втраті особистої документації, телефону через простий пароль і логін від онлайн-банкінгу, які шахраї змогли підібрати.

У подібних ситуаціях потрібно насамперед відразу ж звернутися до правоохоронних органів, уповноважених встановлювати та підтверджувати факт того, що був скоєний злочин (у нашому випадку йдеться про шахрайство). Після реєстрації заявнику буде надано витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, що спростить комунікацію з кредитором.

Щойно буде з'ясовано обставини справи, постраждалому буде надано документацію про факт скоєння кримінальних дій проти нього. Надалі дані документи можуть використовуватися як підстави для того, щоб призупинити нарахування штрафів з боку фінансової компанії та довести справу до судового розгляду для подальшого визнання кредитного договору недійсним.

Крім того потрібно в обов'язковому порядку повідомити фінансову організацію про інцидент, що виник, докладно описавши інцидент, що відбувся, в письмовій формі. Завдяки своєчасному інформуванню кредитодавця значно спроститься внутрішня перевірка, а клієнту не буде нараховано відсотки та введено штрафні санкції до моменту прийняття рішення щодо кредиту.

Якщо особою було вчинено всі необхідні дії, тоді не буде жодних правових підстав для негативних наслідків.

Важливо знати, що надавати відповідні уточнення в бюро кредитних історій може лише кредитор. Завдяки цьому виключаються випадки із внесенням зміною кредитної історії та обмеження можливості отримання кредиту надалі через дії шахраїв.

Пам'ятайте, що ваша фінансова безпека в першу чергу залежить від вас самих:

  • завжди слідкуйте за своїми документами і в разі їх втрати відразу звертайтеся до поліції
  • важливо довіряти свої персональні дані лише надійним, перевіреним організаціям
  • надійно зберігайте паролі, особливо це стосується онлайн-банкінгу
  • реєстрацію номера телефону потрібно здійснювати виключно у мобільного оператора за паспортними даними
  • при виникненні проблем відразу звертайтеся за допомогою до фінансової установи