Відпустка 2020: яка вартість оренди житла у моря і в горах?
avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

У зв'язку з карантинними обмеженнями багато українців змушені були поміняти свої пріоритети в частині вибору місця літньої відпустки, і відпочивати в межах країни. Тому для багатьох стає актуальним питання, як відвідати мальовничі місця України за доступною ціною.

За результатами дослідження minfin.com.ua стало відомо, яка вартість оренди квартири / будиночка біля моря або в горах згідно з пропозиціями платформи OLX.

Оренда житла на море

Найбільша чисельність оренди житла у моря - в Одесі, де кількість подібних оголошень досягає 1,5 тисяч. Цінова політика по оренді житла в Одесі різноманітна. Так, для житла в морській столиці країни можна знайти бюджетний варіант у вигляді однокімнатної квартири за 500 грн / добу, ну а якщо потрібно житло по просторіше, то для оренди пропонуються трикімнатні квартири середньою вартістю подобової оренди в 1,5 тис.грн.

Що стосується відгуків, то будиночки біля моря в середньому отримують близько 8 відгуків, а квартири - близько 3.

Більш спокійний і тихий відпочинок можна знайти в Одеській області, в Чорноморську. Там, зняти будиночок біля моря в середньому обійдеться в 1,5 тис.грн за добу. Квартири будуть коштувати дешевше. Так, за однокімнатну квартиру в середньому платять 450 грн, а за двокімнатну - 500 грн за добу. Що стосується оренди трикімнатних квартир, то їх вартість практично аналогічна вартості оренди будинків - в середньому 1 тис.грн / добу.

Також багато варіантів оренди у моря пропонується в м.Южне під Одесою. Тут оренда квартир трохи дешевше - однокімнатні по 400 грн / добу, двокімнатні 500 грн / добу, трикімнатні 800 грн / добу.

В якості альтернативи Одесі багато відпочивальників зупиняються на Бердянську, розташованому на березі Азовського моря. Ціни тут нижче ніж на Чорноморських курортах. Однокімнатну квартиру можна зняти за 300 грн на добу, середня вартість оренди двокімнатної квартири - 450 грн / добу, трикімнатної - 500 грн / добу. Добова оренда будинку буде дорожче, і в середньому обійдеться в 1 тис.грн / добу.

Вартість відпочинку в горах

Найбільшою чисельність пропозицій по гірському відпочинку характеризується Яремче в Івано-Франківській області. Середня вартість оренди будинку в горах становить 1 тис.грн / добу. Також в наявності оголошення про оренду житла в Микуличині (близько 30 пропозицій) із середньою вартістю оренди будинку в 1,2 тис.грн / добу.

Трохи дешевше обійдеться відпочинок в Ворохті. Селище має зручне залізничне сполучення, а вартість житла дешевше ніж в попередніх варіантах - оренду будинку можна знайти за 500 грн на добу.

Найдешевша вартість оренди будинку за даними OLX - в Славському чи в Береговому. Там можна зняти будинок або двокімнатну квартиру за 300 і 200 грн за добу відповідно.