Порука за кредитом: що потрібно знати?
avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

У системі кредитування поширеною практикою є оформлення кредиту з порукою. При цьому помилковим є переконання, що порука за кредитом є простою формальністю. Які ризики має поручник у разі невиплати?

Поручитель за кредитом — це та людина, яка готова взяти на себе відповідальність за ваш кредит, і у разі її невиплати – взяти погашення Вашого кредиту на себе. До поручителя пред'являють самі вимоги, як і до самого позичальнику. Але не всі кредитні компанії вимагають поручителя видати гроші. На нашому сайті ви без проблем зможете взяти кредит онлайн без поручителів, а саме кредит на карту без поручителя в 24/7 і ви отримаєте гроші на карту за 15 хвилин!

Які переваги поруки для позичальника?

Заручившись підтримкою третьої особи, позичальник отримує можливість:

  • отримати більшу суму кредиту, ніж він може собі дозволити виходячи з рівня доходів, соціального статусу та інших параметрів, що враховуються при оцінці платоспроможності у банку;
  • на випадок виникнення проблем із виплатою кредиту розділити боргове навантаження з поручителем.

Якщо у позичальника виникає питання про збільшення ймовірності схвалення кредиту, можна без вагань залучати поручителя. Недоліком такого варіанту забезпечення кредиту є ризик зіпсувати відносини з людиною, що гарантує Вашу платоспроможність, у разі порушення порядку виплат та перегляд кредитором порядку співпраці. За умови прострочення кредиту кредитор має право передати борг сторонній компанії, і в такому разі дзвінки та повідомлення будуть надходити не лише позичальнику, а й поручителю.

У чому вигода для поручителя?

Плюсів для поручителя небагато, але вони існують. Адже в тому випадку, якщо позичальник, за кредитом якого Ви виступали поручителем, зміг вчасно та без порушень виконати боргові зобов'язання за кредитом, це допоможе отримати в майбутньому схвалення в банківському кредитуванні. Порука також відображається в кредитній історії, і у разі успішного кредитування, позитивно вплине на вашу репутацію. Але при цьому не варто забувати і про недоліки поруки, які є суттєвими.

Чим небезпечно поруку при кредиті?

Перш ніж стати поручителем за банківським кредитом для близької людини потрібно обов'язково дізнатися, чи впливає порука на отримання кредиту, щоб уникнути серйозних труднощів. Враховуючи те, що поручитель відповідає за повернення позикових коштів та сум нарахованих відсотків, у баченні банку він хоч і побічно, але також грає роль позичальника. І в тому випадку, якщо під час дії поруки, самому поручителю доведеться оформити кредит, то він з великою ймовірністю може отримати відмову. Така позиція банків пов'язана з тим, що вони не готові до додаткових ризиків та схвалення кредитів боржникам за наявності ймовірності прострочень та неповернень.

Щоб отримати схвалення в кредиті під час дії поруки, гаранту доведеться довести свою платоспроможність. Таким доказом можуть стати довідка про доходи, що встановлюють документи на майно, виписки з банківських рахунків та інші документи, що підтверджують фінансове благополуччя. Позбутися турбот і полегшити собі завдання отримання кредиту можна, вибираючи кредит у МФО.

Як порука впливає на отримання кредиту?

Оформлення поруки обов'язково позначиться на кредитній історії. Адже якщо позичальник перестане платити, або зробить прострочення кредиту, то моментально кредитна історія поручителя буде зіпсована. Це може призвести до того, що поручителю під час звернення за кредитом можуть відмовити. Також можуть знизити кредитний ліміт у тих банках, де у нього відкрито рахунки.

Чим загрожує порука за чужим кредитом?

Порука може зіпсувати не тільки кредитну історію позичальника, а й поручителя. Якщо ваш знайомий, за якого ви доручилися перед фінансовою організацією не виконає своїх обов'язків, то в такому разі отримання власного кредиту може бути під питанням.

Чоловік задумався взявши руками свою голову

Як вийти з поруки за кредитом Україна?

Якщо ви вже поставили питання «Як припинити свої зобов'язання поручителя?», то найпростішим способом буде до моменту підписання паперів зробити оголошення про відмову. У будь-якій іншій ситуації ви маєте законне право (ст. 559 ЦКУ), відмовитися від поруки, якщо дві сторони – кредитор та позичальник заявлять про взаємну згоду. Детальніше читайте у статті: "Як розірвати договір поруки за кредитом?"

Стаття 559 - Припинення поруки

  1. Порука припиняється із припиненням забезпеченого ним зобов'язання, а також у разі зміни зобов'язання без згоди поручителя, внаслідок чого збільшується обсяг його відповідальності.
  2. Порука припиняється, якщо після закінчення терміну виконання зобов'язання кредитор відмовився прийняти належне виконання, запропоноване боржником або поручителем.
  3. Порука припиняється при переведенні боргу на іншу особу, якщо поручитель не поручився за нового боржника.
  4. Порука припиняється після закінчення терміну, встановленого в договорі поруки. Якщо такий термін не встановлений, порука припиняється, якщо кредитор протягом шести місяців з дня настання терміну виконання основного зобов'язання не висуне вимоги до поручителя. Якщо термін основного зобов'язання не встановлений або встановлений моментом пред'явлення вимоги, порука припиняється, якщо кредитор не пред'явить позов до поручителя протягом одного року з дня укладання договору поруки.

Чи впливає порука на отримання кредиту в МФО

Наш сервіс швидкого підбору кредиту - Кредит Онлайн, допоможе своїм користувачам отримати кредит без довідок та поручителів на таких умовах:

  • сума першого кредиту від 100 грн. до 15 тис. грн. під 0,01%;
  • видача кредиту за 15-20 хвилин при простій реєстрації за паспортом та ІПН;
  • нарахування кредиту на банківську картку без утомливого відвідування відділення та черг.

Де можна взяти кредит без поручителя у МФО?

amigo
перший кредит:
15000грн - 0.01%
сума кредита:
1000 - 23000грн
строк кредиту:
120 - 365 днів
finsfera logo
перший кредит:
8000грн - 0.01%
сума кредита:
100 - 18000грн
строк кредиту:
1 - 365 днів
ШвидкоГроші
перший кредит:
20000грн - 1.00%
сума кредита:
600 - 30000грн
строк кредиту:
1 - 365 днів
avanscredit
перший кредит:
20000грн - 0.01%
сума кредита:
1000 - 20000грн
строк кредиту:
1 - 365 днів
Нові Кредити
перший кредит:
10000грн - 1.99%
сума кредита:
1000 - 10000грн
строк кредиту:
2 - 365 днів
klt-credit
перший кредит:
5000грн - 0.01%
сума кредита:
1500 - 20000грн
строк кредиту:
1 - 365 днів

ВСІ ПРОПОЗИЦІЇ

Який термін кредиту?

  • Мінімальний термін кредиту: 7 днів
  • Максимальний термін кредиту: 365 днів
  • Продовження кредиту (пролонгація): є

До кінця терміну кредиту клієнт може внести оплату за нараховані відсотки або закрити кредит повністю.

Приклад розрахунку онлайн кредиту*

  • Сума кредиту: 10 000 грн.
  • Термін кредиту: 30 днів
  • Відсотки на день: 1,40%
  • Переплата за кредитом: 4200 грн.
  • Підсумковий розмір платежу: 14200 грн.

*Приклад розрахунку онлайн кредиту ґрунтується на середніх значеннях серед представлених на сайті МФО

Хто може оформити онлайн кредит?

Ви маєте право подати заявку на отримання кредиту, якщо ви:
  • Громадянин України
  • У віці від 18 до 65 років.
  • Наявність мобільного телефону
  • Наявність паспорта (або ID-картки) та ідентифікаційного коду
  • Наявність банківської картки
  • Працюєте та отримуєте стабільний дохід