avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

27 січня 2021 року Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який передбачає можливість для "реінтеграції" українців в Україні, які раніше виїхали за кордон заробляти гроші.

Пандемія коронавируса привела до того, що більшості українців, які працюють за кордоном, довелося повернутися додому в Україну. У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про 400 тисяч українців. Більшість з них поки не можуть повернутися назад на роботу і тому держава зацікавлена ​​у працевлаштуванні цих громадян в Україні, а також у поверненні інших, які в даний момент знаходяться і працюють за кордоном. Для цього законопроект пропонує фінансову допомогу для «економічної реінтеграції», за допомогою якої заробітчани зможуть відкрити свій бізнес в Україні.

Максимальна сума, яка доступна в допомогу від держави, дорівнює 150 000 гривень, але для цього, кандидат повинен відповідати певним умовам:

  • мати трудовий стаж більше 10 років (виплата з Фонду соціального страхування буде на безповоротній основі)
  • мати трудовий стаж менше 10 років (виплата з Фонду соціального страхування буде на поворотній основі)
  • мати трудовий стаж роботи за кордоном не менш 1 року і володіти стартовим капіталом не менше суми допомоги
  • подати свій бізнес-план на конкурс
  • бути зареєстрованим в Україні, як фізособа-підприємець або юридична особа

Лише тільки в такому випадку бажаючі «заробітчани» отримати допомогу від держави на відкриття бізнесу зможуть розраховувати на виплату до 150 тисяч гривень. Для цих цілей держава виділяє 108 млн грн., та розраховує, що 58 млн грн. з них, у майбутньому повернуться в бюджет.