Новини фінансів

За перше півріччя 2021 року мікрофінансові організації видали 7152636 мікрокредитів на суму 31,6 млрд грн., що перевищило на 43% першого півріччя 2020 року, коли загальна сума позик склала 22 млрд грн.

До 30-річчя Незалежності України в обігу з’являться дві нові пам’ятні банкноти

Національний банк України 20 серпня 2021 року введе в обіг дві пам’ятні банкноти номіналами 100 та 500 гривень, присвячені 30-річчю Незалежності України.

Банківський сектор у ІІ кварталі 2021 року (далі – IІ квартал) значно прискорив зростання кредитування, зокрема в корпоративному, іпотечному та споживчому сегментах. Позитивна динаміка залучень коштів клієнтів збереглася. Приріст цих коштів забезпечено коштами на вимогу, їх частка в залученнях продовжила зростати.

Використовуючи соцмережі, 33-річна мешканка Кривого Рогу оформила онлайн-кредити на українців на суму більше ніж 300000 гривень в різних мікрофінансових організаціях.

Україна збирається домовитися з Міжнародним валютним фондом на отримання двох траншів кредиту по $ 700 млн. Ключовим є питання виплат по державному боргу в серпні.

З 1 березня 2021 в Україні було дано старт державною програмою "Доступна іпотека 7%", яка компенсує банкам частину кредитної ставки до рівня 7% річних з держбюджету. Але скільки українців знає про цю програму і чи готові вони прийняти в ній участь?

З початку карантину після спаду в Україні почав відновлюватися попит на споживчі кредити. І тому потенційних позичальників зараз цікавить які вимоги виставляються банками для отримання кредиту готівкою, яка сума переплати і на скільки кредити стали дорожчими.

Досягаючи пенсійного віку, більшості людей хвилює питання, який розмір пенсії є мінімальним в Україні і чи можна отримати надбавку.

27 січня 2021 року Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який передбачає можливість для "реінтеграції" українців в Україні, які раніше виїхали за кордон заробляти гроші.