avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

Ні для кого не секрет, що ремонт житла є трудомісткою і далеко не дешевою витівкою. Так, вартість ремонту будинку або квартири в залежності від обсягу робіт і ціни будматеріалів може досягати сотень тисяч гривень. Однак заощадити на ремонті можливо, роблячи його самостійно. при цьому важливо знати ряд нюансів і тонкощів.

Як скоротити витрати на ремонт?

Першим банальним способом економії є покупка квартири з повним або частковим ремонтом. Як правило, в квартирах їх новобудов вже виконані роботи по обробці стін, виведення всіх необхідних комунікацій, і мешканцям знадобиться прикладати мінімальну кількість зусиль. Але таке рішення не підійде тим, хто планує оновлення ремонту в уже наявної житлоплощі.

Скоротити витрати на ремонті квартири допоможуть ряд наступних корисних порад:

  1. Скласти детальний план робіт. Поширеною помилкою є закупівля невиправдано великої кількості будматеріалів або ж навпаки - брак закуплених будматеріалів. У першому випадку наслідком стануть додаткові витрати а при другому випадку знадобитися додатково шукати аналогічні матеріали (кахель, шпалери та ін.), Що часто вимагає значних витрат часу і сил.
  2. Чи не орієнтуватися на дорожнечу. Починаючи ремонт, багато хто встановлює собі занадто високу планку, прагнучи оформити квартиру в дорогому, модному стилі. Такий підхід, як правило, вимагає покупки спеціальних меблів і безлічі елементів декору, які суттєво збільшують бюджет.
  3. Поетапно розділити ремонтні роботи. В ремонті завжди існують специфічні види робіт, для виконання яких необхідна участь професіоналів (оновлення електрики, системи опалення, каналізації та ін.). На таких роботах краще не економити, і довіритися професіоналам. Інакше самостійно можна зробити такі помилки, за які доведеться платити додатковими витратами часу і коштів.
  4. Вивчити поверхню стін. Вагомою складовою ремонтних робіт є вирівнювання поверхонь. Якщо в квартирі не потрібно проводити такі роботи, то відмова від них заощадити час і гроші.
  5. Використовувати сучасні матеріали. Наприклад. змінюючи трубопровід можна використовувати поліпропіленові труби. Вони характеризуються міцністю, легкістю, зносостійкість і недорогі за ціною.

Якщо на сімейній раді прийнято рішення зробити недорогий, але якісний ремонт, то перше, з чим потрібно змиритися - це з витратами часу. Адже більшість робіт знадобитися виконувати самостійно. Щоб їх виконувати якісно, потрібно уважно вивчити рекомендації фахівців, також корисно вивчити відео інструкції, яких в інтернеті предостатньо. Робота фахівців на складних етапах ремонту обійдеться недешево, але на цьому економити не варто як на заставі надійного і довговічного стану вашого житла.