avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

Рішення про введення воєнного стану в країні далося українському парламенту непросто. Вперше з часів незалежності в Україні вводиться військовий стан. Причиною прийняття такого рішення стали агресивні дії прикордонних кораблів Російської Федерації по відношенню до кораблям ВМС ЗС України в водах Азовського моря.

2022 оновлено: Нові правила роботи банків і небанківських фінансових установ, що займаються кредитуванням, під час війни

Інцидент стався 25 листопада, коли російські кораблі виявили агресію по відношенню до буксира і катерів ВМС ЗС України. В результаті збройного нападу українські плавзасоби разом з особовим складом кораблів були арештовані в районі Керченської протоки, доставлені в Керченський порт і на сьогоднішній день знаходяться на території РФ.

Незважаючи на введення воєнного стану, наша команда "Кредити Онлайн" працює в нормальному режимі, надаючи послуги онлайн кредитування своїм клієнтам. Оформити кредит можна без проблем. Ніяких "пауз" в сфері кредитування не буде. Для тих, хто вже оформив кредит і сумнівається чи потрібно платити, якщо оголошено військовий стан , то ми з упевненістю відповідаємо, що потрібно! Ви зобов'язані погасити свою заборгованість, згідно вашого кредитного договору.

Що означає військовий стан в країні?

Законом України "Про правовий статус військового положення" визначено, що військовий стан являє собою комплекс заходів, які вводяться в країні при загрозі силового вторгнення. Рішення про введення військового стану приймається парламентом за рекомендацією СНБУ і клопотанням президента України.

Після прийняття відповідного рішення українським парламентом військовий стан в Україні введено, починаючи з 9 ранку 28 листопада 2018 року і триватиме протягом 30 днів. Поширюється військовий стан на десять українських областей, а саме Вінницьку, Миколаївську, Чернігівську, Херсонську, Луганську Одеську, Сумську, Харківську, Донецьку та Запорізьку область.

За попередніми даними військовий стан в озвучених десяти областях України тривати до двох годин дня 26 грудня 2018 року.

Відповідно до положення Закону введення військового положення необхідно для розширення спектра повноважень представників військового командування, органів законодавчої та виконавчої влади на всіх рівнях.

Які обмеження передбачені військовим становищем?

Запровадження воєнного стану в країні передбачає деякі обмеження конституційних прав для фізичних і юридичних осіб, а саме:

  • введення комендантської часу, обмеження пересування людей по країні і за її межами.
  • здійснення контролю над телефонним зв'язком та інтернетом.
  • вилучення власності фізичних та юридичних осіб з наступною компенсацією.
  • залучення громадян країни до суспільно-корисних робіт.
  • перегляд умов кредитування в Україні від МВФ.
  • введення повного контролю державою над ЗМІ.
  • введення заборони на проведення виборів.
  • припинення діяльності громадських організацій і партій, що загрожують суверенітету країни.
  • дозвіл на обшук і допит громадян країни.
  • проведення мобілізації.
  • заборона на збори і мітинги.
  • вилучення зареєстрованої зброї.

В даний час військовий стан в Україні обмежується військовим посиленням потенційно небезпечних меж і отримання президентом країни статусу головнокомандувача.

За нинішніх умов дій воєнного стану:

  • українці зможуть пересуватися по країні і за її межами;
  • українці зможуть користуватися конституційними правами і свободами;
  • продовжать роботу державні і приватні установи;
  • громадяни зможуть збиратися і мітингувати;
  • буде забезпечена стабільність фінансової та економічної системи.

Таким чином, незважаючи на потенційні обмеження, військовий стан не відбитися на житті і свободах українців.

Чи виникнуть проблеми з соцвиплатами?

Вимогами Закону про введення воєнного стану в Україні не передбачається зупинка соціальних виплат. Виплати триватимуть для всіх категорій громадян, включаючи студентів, пенсіонерів і жінок у декретній відпустці.

Як відіб'ється воєнний стан на роботі банків і МФО?

Банки, як і інші фінансові установи (мікрофінансові Ккомпаніі) продовжують працювати у звичному режимі, надаючи послуги фізичним та юридичним особам.

МФО, так само як і банки продовжать свою роботу, і отримати кредит онлайн на карту буде також просто, як і раніше. Для цього знадобитися всього лише паспорт та ІПН.