avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

За статистичними даними менше половини українців відкладають гроші на непередбачені життєві обставини. Такими людьми, в основному, стають зрілі люди, а молодь не замислюється про завтрашній день, забезпечуючи собі подушку фінансової безпеки.

Фінансова подушка безпеки являє собою заощадження людини, накопичені протягом якогось часу, і які можуть мати наступне призначення:

  • непередбачене погіршення здоров'я, травма, необхідність дорогого лікування;
  • раптове звільнення з місця працевлаштування, втрата постійного джерела доходу;
  • проблема з відшукання місця працевлаштування;
  • участь в ДТП, витрати на відновлення автомобіля;
  • нещасний випадок побутового характеру (пожежа, затоплення та ін);
  • матеріальні втрати через дії третіх осіб (крадіжка, шахрайство);
  • збільшення витрат у зв'язку з погіршенням зовнішніх економічних чинників.

Створення фінансової подушки безпеки залежить від кожної людини, який повинен самостійно спланувати власний бюджет так, щоб забезпечити себе заощадженнями.

Як накопичувати і зберігати гроші

Загальна сума фінансової подушки в середньому повинна відповідати річному або піврічному доходу сімейного бюджету, щоб допомогти забезпечити фінансову безпеку в період складне матеріальне становище.

Накопичити гроші в сімейному бюджеті може допомогти ретельне планування сімейного бюджету. Ретельно аналізуючи витратні статті бюджету, раціонально використовуючи гроші на покупку, проводячи моніторинг цін, можна не тільки зуміти визначити потрібну суму витрат на місяць, а й істотно оптимізувати витрати і заощадити значну суму грошей.

Навчитися відкладати гроші не так просто, і до цього потрібно звикнути. Для напруження потрібно встановити для себе фіксований відсоток від доходів, який повинен буде відкладатися в скарбничку. Коли мінімальні суми на заощадження будуть звичні можна поступово збільшити відсоток відкладення коштів на заощадження.

Щоб гроші, відкладені на майбутнє, приносили дохід в сьогоденні, доцільніше буде їх накопичувати на депозитному рахунку в банку, і отримувати за це відсоток. Даний метод дозволить не тільки заощадити і примножити заощадження, а й убезпечить їх від розтрачання.

Що допоможе забезпечити фінансову безпеку?

У складній фінансовій ситуації крім заощаджень можуть допомогти наступні способи забезпечення фінансової безпеки:

  1. Страхування. Широкий спектр послуг страхових компаній дозволяють забезпечити людину від нещасних випадків, втрати роботи. Також страховка може дозволити забезпечити часткове покриття витрат на ремонт квартири або автомобіля при настанні страхового випадку.
  2. Офіційне працевлаштування. При влаштуванні на роботу офіційно людина підписує трудовий договір, і його роботодавець забезпечує його соціальним страхуванням на державному рівні. Виплати соцвнесків дають право співробітнику отримати допомогу від держави в разі раптової втрати працездатності або робочого місця.
  3. Недержавний пенсійний фонд. Принцип користування послугами даної структури полягає в тому, що людина регулярно виплачує пенсійний внески до фонду, а при настанні певного віку отримує пенсію від фонду.

Що допоможе накопичити гроші?

Накопичити заощадження, і забезпечити себе надійною фінансовою підтримкою в складній ситуації допоможуть наступні рекомендації:

  • Аналіз і оптимізація витрат. Щомісячне планування бюджету, відмова від необов'язкових і зайвих витрат дозволять заощадити особистий бюджет і допоможуть навчитися відкладати заощадження.
  • Накопичення додаткового заробітку. Якщо жити на зарплату, а всі додаткові нарахування (премія, додатковий дохід та ін.) Відкладати в якості стабілізаційного фонду, то з часом цей фонд перетвориться в надійну фінансову подушку безпеки.
  • Використання кешбека і бонусних програм. При здійсненні покупок по карті натискайте можливі бонуси і послугу кешбека. Це дозволить повернути частину витрачених коштів і заощадити.
  • Кредитна карта. Даний інструмент сьогодні є надійним супутником кожної людини. Якщо отримати кредитну карту, то це допоможе не тільки забезпечити фінансовою підтримкою в непередбаченій ситуації, а й при її поповненні понад покладену суми допоможе отримати додатковий дохід у вигляді нарахованих відсотків.

Запорукою забезпечення фінансової безпеки є дисциплінованість і терпіння. Серйозний підхід до особистого бюджету в цьому дозволить забезпечити себе увереннойстью в забезпечене майбутнє.