avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

Розсудливі і відповідальні люди ніколи не витрачають гроші спонтанно. Вони ретельно планують всі свої витрати, намагаються зробити так, щоб не залишатися без грошей ніколи. Особливо трепетно вони відносяться до придбання дорогих речей. Люди відкладають гроші, збирають потрібну суму, а потім вже відправляються в магазин.

Такий підхід хороший, але тільки їм не варто обмежуватися. Перед великою покупкою людині ще потрібно задати собі кілька питань, які будуть наведені далі.

Як це вплине на мої витрати?

Людині важливо зрозуміти, чи не вплине придбання дорогої речі на його витрати в доступному для огляду майбутньому. Він повинен бути впевнений в тому, що зуміє забезпечити себе всім необхідним, що йому не доведеться напружуватися, щоб задовольняти всі свої нагальні потреби.

Чи можна витратити ці гроші ефективніше?

Перед великою покупкою потрібно зрозуміти, обумовлена вона необхідністю або просто бажанням. Для цього потрібно скласти список речей, справ, які теж вимагає фінансових вкладень, а потім оцінити, що важливіше. Якщо запланована покупка є найвигіднішою інвестицією серед інших, то саме на неї варто витрачати гроші.

Скільки потрібно працювати на цю річ?

Людина може застрахувати себе від необдуманих витрат, якщо зробить припущення, скільки часу йому буде потрібно, щоб заробити необхідну суму. Якщо у нього не виникне при цьому жалю, туги, якщо він буде розуміти, що готовий працювати скільки завгодно, щоб отримати бажане, то йому можна купувати те, що він вибрав.

Скільки буде коштувати обслуговування?

Якщо мова йде про покупку будь-то техніки, автомобіля, то людині важливо розуміти, скільки ще йому доведеться вкладати в цю річ. Необхідно зрозуміти, чи варті вкладення тієї користі, яка буде отримана від купленої речі. Якщо прийде розуміння, що гроші на обслуговування чогось можна інвестувати в більш вигідні проекти, то краще почекати з покупкою.

Чи є варіанти дешевше?

В даний час Інтернет є у всіх. Людині не варто погоджуватися на пропозицію першого продавця. Йому варто вивчити ринок, дізнатися, скільки просять за обрану річ конкуренти торговця, який зробив йому пропозицію про покупку. Досить імовірно, що можна знайти аналогічний товар за значно менші гроші.

Чи немає у мене чогось схожого?

Варто переконатися, що в будинку немає речі, схожою на ту, яку планується купити. Якщо у людини є дві зимових куртки, які схожі одна на другу, то така ж третя йому навряд чи знадобиться. Не потрібно купувати однакових речей, викидаючи в той же час гроші на вітер.

Ставлячи собі перераховані питання, людина зможе уникнути необгрунтованих витрат. Він буде раціонально розподіляти свої грошові кошти, не пошкодує надалі про витраченої сумі.