Як впоратися з непередбаченими витратами?
avanscredit
кредит до 25000 грн.
tengo
кредит до 23000 грн.
credit kasa
кредит до 50000 грн.
credit7
кредит до 30000 грн.

При одержанні чергової заробітної плати кошти заздалегідь розподіляються на певні статті витрат, включаючи витрати на харчування, комунальні послуги тощо. Однак від непередбачених витрат ніхто не застрахований. І щоб в такій ситуації не залишитися з порожнім гаманцем, важливо користуватися рядом важливих правил.

Забезпечити накопичення

Гарантією фінансової безпеки є власні заощадження, які дозволяють впоратися з непередбаченими обставинами і не довести їх до критичного стану. Тому вкрай важливо мати фінансову подушку безпеки, яка в сумі повинна становити не менше трьох місячних доходів. Накопичити таку суму вдасться, якщо регулярно з кожної зарплати відкладати як мінімум 20%. Довгострокові заощадження краще зберігати в іноземній валюті (долари, євро).

Щоб накопичення не тільки стали рятівним колом в непередбаченій ситуації, а й виконували роль пасивного доходу, краще їх покласти на депозитний рахунок в надійний банк. При цьому важливо вибирати умови по депозиту з можливістю дострокового зняття, щоб в разі виникнення непередбачених витрат можна було скористатися накопиченнями.

Крім фінансової подушки безпеки для фінансового благополуччя буде корисно робити і інші накопичення у вигляді інвестицій в вигідні проекти, акції, вклади на тривалий термін без дострокового зняття та ін. При цьому важливо розуміти, що накопичення повинні працювати, і приносити щомісячний прибуток. Так, наявні накопичення незалежно від обставин допоможуть залишатися на плаву протягом 3-6 місяців. За цей час, як правило, вже приймається зважене рішення про подальші дії в непередбачених обставинах (раптова втрата роботи, дороге лікування, поломка авто та ін.).

Оформити страхування

Для жителів розвинених країн світу страхування є не просто буденністю, а й обов'язковою річчю. Так, люди просто вважають наївністю не застраховуватись від непередбачених ситуацій, в той час коли раптове лікування або будь-який ремонт коштує дуже дорого.

Медичне страхування

На сьогоднішній день повне медичне обстеження в Україні вимірюється в тисячах гривень. При цьому не завжди повна медична діагностика приносить потрібний результат. Найчастіше великі фінансові вкладення вимагають раптові захворювання, травми, загострення патологій. Тому страховка на випадок непередбачених ситуацій може стати порятунком і покрити витрати на незаплановане лікування. В умовах карантину в Україні багато страхових компаній передбачають в пакеті страхування і покриття лікування від коронавируса, що на сьогоднішній день є актуальним питанням.

Страхування авто

Одними з найбільш непередбачуваних, неприємнихі значних є витрати, пов'язані з поломкою автомобіля. І якщо заміна сезонних шин може бути спланована заздалегідь в сімейному бюджеті, то клопоти, пов'язані з пошкодженням корпусу авто, розбитим склом або фарами, вимагають непередбачених фінансових витрат. Покрити такі витрати може автострахування, яким передбачаються зазначені страхові випадки. Страхування ОСАГО, яке є обов'язковим після покупки авто, покриває витрати винуватця ДТП, тобто компенсуються витрати постраждалій стороні. Що стосується страхування КАСКО, то така страховка захищає інтереси самого водія при різних категоріях ризиків (злом, пожежа, викрадення тощо).

Страхування електроніки

На сьогоднішній день наявність гаджета і ноутбука є хоч і дорогим вкладенням, але необхідною складовою сучасного життя. При поломці такої електроніки людина залишається без зв'язку, без доступу до інтернету. Як результат, багато людей навіть не можуть повноцінно працювати, проводячи переговори через скайп, відправляючи звіти, публікуючи матеріали та ін. Щоб поломка зазначеної техніки не перетворилося в проблему потрібно при покупці такої техніки оформляти на неї страховку, яка зможе забезпечити безкоштовний ремонт або заміну пристрою .

Де допоможуть з непередбаченими витратами?

У ситуації, коли терміново необхідна фінансова допомога для лікування, покупки нової техніки та ін. альтернативним рішенням може стати звернення за допомогою до онлайн сервісу кредитування.

Отримати фінансову допомогу на даному сервісі можна на термін до 30 днів. Перший кредит видається на суму до 17 тис.грн під 0,01% в день. Кредит видається з мінімальним пакетом документів, в віддаленому режимі і перераховується на банківську карту. Це дозволяє оперативно вирішити непередбачені фінансові труднощі, збалансувати сімейний бюджет, і забезпечити собі мінімальну переплату по кредиту.